| |

ГРЦИЈА И ОФИЦИЈАЛНО ПОЧНА ДА ГО КОРИСТИ ТЕРМИНОТ „МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК“

Грчкото министерство за граѓанска заштита преку оглас објавен во Службениот весник на Грција, бара да ангажира луѓе што знаат македонски јазик. Тоа е прв пат официјална грчка институција да го искористи терминот „македонски јазик“. Во заграда е напоменато дека во случајот се работи за јужнословенски јазик.Слични Објави