|

Гутереш: Нема прифатливо ниво на говор на омраза, мораме да го искорениме

Говорот на омраза е показател за дискриминација, злоупотреба, насилство, конфликти, па дури и за злосторства против човештвото, изјави денеска Антонио Гутереш, генералниот секретар на Обединетите нации по повод Меѓународниот ден против говорот на омраза.

Тој посочи, објавија Обединетите нации, дека видовме до што доведе говорот на омраза од нацистичка Германија до Руанда, Босна и пошироко.

„Не постои прифатливо ниво на говор на омраза; сите ние мора да работиме на негово целосно искоренување“, рече Гутереш.

Слични Објави