ПОВТОРНО ЗАГАДУВАЊЕ НА ВАРДАР- ОД ГРАД СКОПЈЕ НАЈАВУВААТ РИГОРОЗНА КАЗНА

На социјалните мрежи се појавија фотофрафии од реката Вардар, на кои се гледа дека водата се претворила во кафена.

„Во координација со директорот на ДИЖС испратени се инспектори на терен. Ќе се земат урнеци од водата и доколку се работи за истиот сторител од минатиот пат овој пат казната ќе биде многу поригорозна. Минатиот пат правниот субјект беше казнет со 100.000евра. Се работи за река Вардар кај Долно Лисиче“, соопштија од Град Скопје.