ДИК: ДО 11 ЧАСОТ ГЛАСАЛЕ 11 % ОД ГЛАСАЧИТЕ

Излезноста на изборите до 11:00 часот, на ниво на целата држава, според податоците на ДИК, изнесува 11%, јавува Алсат М.

loading...

Како што соопшти претседателот на ДИК, Оливер Деркоски, од досега обработените податоци најголема е излезноста во ИЕ 4, 13,46%, а најмала во ИЕ 6, 6,04%.

До одржувањето на прес-конференцијата, официјало не пристигнал ниту еден приговор за гласањето до ДИК.


loading...