| |

Хенли паспорт индекс: Македонците без виза можат да патуваат во 112 држави

Македонија се наоѓа на 46. место на ранг листата на пасоши според бројот на држави во кои може да се отпатува без виза. Граѓаните на Македонија можат слободно да патуваат во 112 држави.

Грција е најдобро рангирана земја во регионот. Таа се наоѓа на седмо место, а нејзините граѓани слободно можат да патуваат во 171 земја.

Од земјите во опкружувањето, Словенија е на 11. место (167 земји), Бугарија е на 20. позиција (156) Хрватска е на 21. место (155 држави), Србија е на 41. (119 држави), Црна Гора на 48. (110), БиХ на 51 место (105), Албанија е на 52. (100 држави) и Косово е на 96. место со можност без визи да се отпатува во 38 земји.  (Прочитајте го целиот напис овде)

Слични Објави