ИЗЛОЖБА „ЈУНСКИ САЛОН“ ВО ГОСТИВАР

/

„Јунски салон“ е насловена изложбата која в петок 27 јули, во 19 часот ќе биде отворена во Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар …

Станува збор за колективна ликовна изложба во чии рамки ќе бидат претставени 25 уметнички дела: масло на платно, акрил и графики, изработени од автори од Македонија и од Косово меѓу кои Чедомир Билбиловски, Даница Крстева, Муамер Садику, Исмане Мехди, Љуан Зенку, Џезаир Реџепи, Пурим Укичи и др.

Изложбата, која ќе биде отворена за посетителите до крајот на јули, финансиски е поддржана од Министерство за култура.

Претходна статија

ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА ГО ПРОВЕРУВА ПОРАНЕШНИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОХРИД НИКОЛА БАКРАЧЕСКИ

Следна статија

ОЛИВЕР СПАСОВСКИ ОДРЖА РАБОТНА СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ФРАНЦУСКА РЕПУБЛИКА

Најново од Истакнато

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,