ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД МАЛ ФОРМАТ ВО ПРИЛЕП

/

Во ликовната галерија при Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, вечерва (24 јули) во 20 часот ќе биде отворена изложбата на дела насловена „Мал формат“…

Во рамки на изложбата ќе бидат претставени 45 дела – слики и скулптури, од уметници кои се членови на Друштвото на ликовни уметници на Македонија.

Изложбата, која ќе биде отворена за посетителите до крајот на месецов, финансиски е поддржана од Министерството за култура

Претходна статија

ИЗЛОЖБА НА ДЕЛА ОД ГРЧКАТА КОЛЕКЦИЈА ВО МСУ

Следна статија

МНР: ПРЕПОРАЧУВАМЕ ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ПАТУВААТ ВО РЕГИОНИТЕ ЗАФАТЕНИ СО ПОЖАРИ ВО ГРЦИЈА

Најново од Истакнато