Јанчев: 1,5 милион денари општина Кавадарци ќе трансферира кон општа болница

/

1,5 милион денари општина Кавадарци ќе трансферира кон општа болница со проширена дејност Кавадарци како поддршка во работењето, истакна првиот човек на Кавадарци Митко Јанчев.

Градоначалникот Митко Јанчев апелираше примерот на Кавадарци да го следат и останатите општини од регионот, бидејќи кавадаречката болница е регионална и пружа медицински услуги и на жителите од околните општини.

Претходна статија

МНР на Бугарија: Мицкоски е закана за евроинтеграцијата на РС Македонија, нема нови услови од бугарска страна

Следна статија

Мицкоски за можното коалицирање на Алијанса во власта: Секоја партија си одлучува за себе

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,