ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ВО ГОСТИВАРСКАТА БОЛНИЦА ОД 60 ИЛЈАДИ ЕВРА

Донација од Амбасадата на Јапонија, вредна 60 илјади евра, ќе добие гостиварската Општа болница „Ферид Мурад“. Преку грант, вреден 60.635 евра во рамки на програма за мали проекти и човекова безбедност, ќе се обезбеди современа медицинска опрема. Со овој проект се обезбедени средства за набавка на дигитален апарат за радиографија, со што ќе се подобри квалитетот на услугите во Одделот за радиологија.

loading...

Амбасадорот Хиронори Савада денеска го потпиша договорот за грант, на кој присуствуваа и градоначалникот Арбен Таравари и директорот на болницата Јакуп Јакупи.loading...

Со пограмата за грантови за мали проекти (ГПП), Јапонија од 1996 година досега со над седум милиони евра, во нашата земја има финансирано близу 150 проекти, од кои една третина се за медицински установи.