| |

ЈСП СОГЛАСНО УРЕДБАТА: ВО СЕКОЈ АВТОБУС ИМА ЛИЦЕ ЗАДОЛЖЕНО ДА ГО РЕГУЛИРА ВЛЕЗОТ И ИЗЛЕЗОТ НА ПАТНИЦИ

По реакциите на граѓаните кои користат градски превоз дека има гужви и турканици пред да заврши полицискиот час во автобусите од Јавното градско претпријатие за Локално објаснуваат дека внатрешната контрола во текот на изминатите денови регистрирала поголема фрекфенција на патници од дозволениот, оптимален број на неколку линии (57, 58, 63, 65), па веднаш биле пуштени дополнителен број на возила.

Според новата Уредба донесена од Владата не дозволено повеќе да има метеж и турканици во автобусите на јавниот градски превоз, како што беше тоа до пред велигденските празници.

Од Јавното градско претпријатие (ЈСП) велат дека мерката кај нив успешно се спроведува уште од 17.04.2020 година.

Целиот напис прочитајте го овде.Слични Објави