| |

Кадети од Северна Македонија започнаа со обука во Воено-морското училиште „Н. Ј. Вапцаров“ во Варна

Двајца кадети – момче и девојче од Северна Македонија, ги започнаа студиите во ВВМУ „Н. Ј. Вапцаров“ во рамките на програмата за студентска мобилност Еразмус+. Тие беа пречекани со церемонија на подигање на знамето на РС Македонија и од командата на Вишата воено-морска школа.

Кадетите ќе престојуваат на поморската алма матер еден семестар, во кој ќе учат и ќе живеат со своите бугарски колеги.

Слични Објави