|

Каевски: Силно и одлучно кон иднината, СДСМ е со граѓаните

Од денеска започнуваме со серија граѓански трибини „Силно и одлучно кон иднината“ каде заедно со граѓаните отворено ќе разговараме за мерките и политиките на СДСМ, за нашата визија за иднината на нашата македонска држава.

А нашата визија е економски силна и стабилна држава, полноправна членка на ЕУ, до 2030 година, со заштитен македонски јазик и идентитет.

Централниот караван почнува во Битола во Домот на културата од 18.30 часот.

Граѓански трибини со почеток во 17.00 часот ќе се одржат и во целиот регион, односно и во Ресен, Новаци, Могила и Демир Хисар.

Овие трибини се добра можност одблиску да ги претставиме ефектите од мерките на СДСМ, но и изворно да се запознаеме со барањата и потребите на граѓаните, да ги чуеме нивните ставови и идеи.

Како одговорна партија се грижиме за граѓаните и за животниот стандард во време на криза.

Но истовремено гледаме и напред, за нашите деца да можат горди и со крената глава да ја градат својата иднина дома, во земја членка на ЕУ.

СДСМ останува со граѓаните, продолжува да работи на мерки и политики што го унапредуваат животниот стандард и носат развој на државата.

Продолжуваме, силно и одлучно кон иднината“, изјави на денешната прес-конференција, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ.Слични Објави