КАНЧЕСКА МИЛЕВСКА: ЈАС КАКО ЕЛИЗАБЕТА НЕМАМ НИШТО ЛОШО НАПРАВЕНО

Нас ни треба сорабтка, позитивна енергија и позитивна мисла, ни треба обединување, само на тој начин можеме да направиме многу за Македонија, изјави пратеничката Елизабета Канческа-Милевска, на денешната прес конференција во Собранието, на која соопшти дека Владата ги прифатила нивните барања за нацрт амандмани кои ќе бидат дел од измените на Уставот.

По однос на собраниското тело за помирување, Канческа Милевска рече дека до претседателот на Собранието е поднесена иницијатива за негово формирање.

-Се надевам во понеделник ќе имаме координација во оваа насока и ќе заземеме став како ќе се води и која ќе биде методологијата. Сериозно е ова тело и сериозно треба да се пристапи и сите да се вклучиме со цел да одиме во насока на помирување и во насока на зацврстување на односите. Очекувам дека ќе земат учество во телото и пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата – изјави таа.

Во врска со нејзиното исклучување од ВМРО-ДПМНЕ, пратеничката уште еднаш повтори дека партиските органи немале аргументи да донесат таква одлука за неа.

-Долгогодишен член сум на мојата партија и лично и семејно. Имам почит кон сите и секого. Тие некоие рекации се избрзани и непринципиени, но какво и исклучувње да има треба да има аргументи. Јас како Елизабета немам ништо лошо направено. Сметавме дека е неопходно да се вклучиме во овој процес, приоритет треба да ни биде НАТО и ЕУ и да ги тргнеме партиските интереси на страна – порача Канческа Милевска.

Целиот текст можете да го прочитате овде.
Извор: Фокус