КАРАЏОСКИ НАЈАВИ СКРИНИНГ СО 10 ИЛЈАДИ ТЕСТОВИ

/

Директорот на Институтот за јавно здравје, доктор Жарко Караџоски порача дека битката со епидемијата не е завршена и дека Бразил е пример, со стотиците илјади заболени, дека топлото време и сувиот воздух не го убиваат коронавирусот.

„Еден од факторите што не натера да размислуваме за олабавување на овие мерки во прва, втора фаза, е намалениот морталитет којшто ги следи светските и европските трендови“, вели тој.Караџоски најави дека ќе има скрининг на населeнието, односно ќе бидат направени 10.000 тестови кои ќе ги опфатат лекарите, таксистите и вработените во АРМ.

Претходна статија

СПАСОВСКИ: ИЗБОРИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ОДРЖАТ 22 ДЕНА ПО КРАЈОТ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

Следна статија

КОЛЕВ: НЕ СУМ СОГЛАСЕН ДРЖАВАТА ДА ПОМАГА ФИРМИ КАКО „БРАКО“ НА АНЃУШЕВ, ДОДЕКА МАЛИОТ И СРЕДНИОТ БИЗНИС ЕДВАЈ СОБИРА ДУША ПОРАДИ КРИЗАТА

Најново од Вести