| |

КАРАКАЧАНОВ: БУГАРИЈА ГО ИСПОЛНУВА ДОГОВОРОТ, СКОПЈЕ НЕ!

Вицепремиерот на Бугарија, Красимир Каракачанов денеска порача дека сè уште може да се најде решение за тоа дали ЕУ треба да започне преговори со Северна Македонија. Како што вели тој, ние во Македонија сме ја потцениле ситуацијата сметајќи дека Бугарија ќе направи отстапки во име на добрите односи.

„Се обидуваме да ги поддржиме да ги исполнат критериумите, од кои едниот е да ги решиме билатералните проблеми со соседите, но тие очигледно не сакаат. Значи, ние го исполнуваме нашиот договор, тие не “, коментира Каракачанов.

Слични Објави