КИРАЦ ГИ ОТФРЛА ОБВИНУВАЊАТА ДЕКА ГО ВРАБОТИЛ СВОЈОТ ДЕДО ВО ЕЛЕМ

Таткото на сопругата на генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски е вработен во ЕЛЕМ. Борче Поповски работи во „Фабрика за опрема и делови ФОД ДООЕЛ – Новаци, АД ЕЛЕМ – Скопје”. Кирацовски во изјава за ТВ 24 ги отфрла обвинувањата дека како функционер влијаел неговиот дедо да биде вработен во ЕЛЕМ. Кирацовски додава дека дедо му не се наоѓа на некоја солидна работна позиција со која и не е за фалење.