bty

ЌЕ ИМААТ ЛИ ВРЕМЕ ИНСТИТУЦИИТЕ ДА ГИ ОТСТРАНАТ СИТЕ СОНЦИЊА ОД ВЕРГИНА ОД ЈАВНИОТ ПРОСТОР?

/

Останува помалку од месец во кој владата согласно Договорот од Преспа треба да го отстрани Сонцето од Вeргина од споменици, јавни згради, инфраструктура. Тече рокот во кој, институциите треба да приложат листа од објекти, но и јавен простор каде се истакнати симболи поврзани со античката хеленска историја, во кои спаѓа сонцето од Вергина.

Потсетуваме дека сонцето од Вергина го има на споменици во центарот на Скопје, на шахти на водовод, на подземна електрика, на плочници во Скопје и други градови во земјава, спортски сали и игралишта, а го има и на неколку општински знамиња и грбови.Претходна статија

МИЛОШОСКИ: ЈАНЕВА МОЖЕ ДА СОКРИЕ ИЛИ УНИШТИ ТРАГИ ОД СЛУЧАЈОТ „РЕКЕТ“

Следна статија

ШТИПЈАНЕЦ ДВЕ ГОДИНИ ЗЛОУПОТРЕБУВАЛ СРЕДСТВА ОД ИПАРД

Најново од Вести