„Ќе нема промена на позицијата на ‘Има таков народ’ во однос на Северна Македонија“

/

Националниот совет на бугарската партија БСП денеска ќе реши дали ќе го поддржи кабинетот на „Има таков народ“. Заменик претседателот на партијата Христо Проданов кажа дека предложени се некои непознати лица, но дека тоа било очекувано.

Проданов исто така ги коментираше позициите на „Има таков народ“ во однос на Северна Македонија. Тој кажа, нималку оптимистички за нас, дека од оваа партија позициите кон нашата земја ќе останат непроменети.

„Промена по позицијата за Република Северна Македонија од страна на „Има таков народ“ нема да има“, откри Проданов.

Претходна статија

Стоев: Бараме функционална формула за да може Скопје да ги започне преговорите со ЕУ

Следна статија

Денес и утре територијата на целата држава е во портокалова фаза

Најново од Вести