Ќе се дигитализира картотеката на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“

/

Владата на Република Северна Македонија на 93-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за преземање активности во врска со дигитализацијата на картотеките при Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”, и го задолжи Фондот за иновации и технолошки развој средствата добиени од Министерството за култура во износ од 5.000.000 денари наменски да ги искористи за дигитализацијата на картотеките при Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”, а согласно објавениот јавен повик.

Извор: Zoom. mkПретходна статија

Џамбаски со остро писмо до своите колеги европратеници и Хајко Мас за „црвените линии“ изгласани во македонското собрание

Следна статија

Кајчев: Резолуцијата изгласана во македонското собрание ги покажува претензиите на Скопје врз целата географска област Македонија

Најново од Вести