ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ И ПОЛИТИЧАРИТЕ – ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ЌЕ ЗАСТАНЕ ВО РЕДОТ ЗА ВАКЦИНА

Според планот, штом биде достапна вакцината во земјава, тоа ќе се случи во првите месеци од 2021 година, први ќе ја примат лекарите, медицинскиот персонал и сите други на првата борбена линија со пандемијата, потоа хронично болните, возрасните граѓани, вработените во градинките, и останатите што се на приоритената листа.

loading...

-Потоа како и многумина граѓани ќе се вакцинираат и политичарите во земјава. Веќе премиерот даде одговор на ова прашање дека и тој ќе биде во редот и со својот личен пример ќе даде поддршка на напорите за сузбивање на ковид-19, најави портпаролот на Владата Душко Арсовски на денешната прес конференција.loading...