|

Кога ќе опаднат бројките на заразени, тогаш Македонија ќе ги укине сертификатите

За да Македонија ги укине ковид сертификатите, ќе треба да се намали бројот на инфицирани од коронавирус.

Ова го кажа портпаролот на Комисијата за заразни болести Злате Мехмедовиќ кој потенцираше дека , сертификатите се на сила за да не се шири вирусот.

-Тогаш кога ќе имаме подобра епидемиолошка состојба и бројките нема да бидат толку високи, може да зборуваме за укинување и на мерката ковид сертификати, потенцираше Мехмедовиќ.Слични Објави