КОЛЕВ: АЈДЕ ДА ГИ НАДМИНЕМЕ КАВГИТЕ И ЗАЕДНИЧКИ ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ КОВИД-19, СЕ РАБОТИ ЗА НАШИОТ ГРАД

„Ајде барем еднаш да ги надминеме политичките расправии и кавги и сите заедно да изградиме стратегија за да го надминеме овој проблем, бидејќи коронавирусот не бира дали ќе нападне симпатизер на СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ или ГДУ. Вирусот е проблем за сите, а ние мораме да го спасиме нашиот град и нашиот регион.
Бараме итен платен колективен одмор за конфекциите и преработувачката индустрија, таму каде што не може да се создадат услови за безбедно работење на работниците!“, напиша на facebook претседателот на Граѓанско Демократска Унија, Петар Колев.

loading...

Колев во понеделникот беше гостин во емисијата „168 Анализи и коментари“ на ТВ Стар и зборуваше за повеќе актуелни теми. Еве што кажа првиот човек на ГДУ во врска со зголемениот број на заболени од Ковид-19 во неговиот роден град Штип.loading...