КОЛЕВ: ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА ГО ПОМАГА МАЛИОТ И СРЕДЕН БИЗНИС А НЕ ФИРМИТЕ СО ВОЗНИ ПАРКОВИ КОИ ЧИНАТ МИЛИОНИ ЕВРА

//

„Нашите граѓани треба да знаат дека со моменталните трошоци во буџетот не може да се пополни дупката во него. По реформата на администрацијата од врвот, во буџетот ќе останат средства за намалување на давачките и даноците. Не би сакал да зборувам за рамковните вработени но ние сме можеби единствента земја во Европа која дава плата на луѓе што не одат на работа. Ние зборуваме за нешто прагматично и логично. Прогресивен модел за помагање на луѓето. Владата ја поддржа олигархијата, помогна кладилници, коцкарници и големи фабрики но ги заборави таксистите, занаетчиите и малиот и среден бисзнис. Што направивме ние? Ги помогнавме фирмите со голем капитал и возни паркови кои чинат милиони евра а ги заборавивме малите и средните бизниси. Секој кој што вели дека до економски раст може да се дојде со помагање на олигархијата лаже. Во основата на развојот на економијата стојат малиот и средниот бизнис“, изјави Петар Колев, претседател на ГДУ и носител на ИЕ-3 во дебатата на МРТВ со Петар Богојевски од Македонски концепт.Претходна статија

УГОСТИТЕЛИТЕ ЧЕКААТ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СВАДБИ И ПРОСЛАВИ

Следна статија

СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА: НЕМА НИ ПРАВО НИ ПРАВДА ИМА ПАРТИЗИРАНА ДРЖАВА

Најново од Вести