СИЛЈАНОВСКА ДАВКОВА: НЕМА НИ ПРАВО НИ ПРАВДА ИМА ПАРТИЗИРАНА ДРЖАВА

Професор Гордана Силјановска Давкова, носител на листата на кандидати за пратеници од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 1 на дебатата во телевизија 24 се осврна областите право и правда. Според неа актуелната ситуација и постапувањето на правосудните институции говори за квалитетот на судството.

loading...

„Нема ни право, нема ни правда, има партизирана, политизирана држава“, рече професор Силјановска.
Професорката се повика на податоци од проект за владеење на правото, во кој има индекс на владеење на правото и се контастира дека Македонија во 2018, во 2019 година е хибриден режим.
Говорејќи за СЈО и случајот Рекет, професорката посочи дека во случајот Рекет не е можно мозокот на операцијата да се поранешната јавна обвинителка Катица Јанева и Бојан 13.


loading...