КОЛЕВ: ЕДНО Е ДА ЗБОРУВАМЕ ЗА МЕРКИТЕ ПРОТИВ КОВИД 19, А СОСЕМА ДРУГО Е ДА ЗБОРУВАМЕ ЗА ИЗБОРИТЕ

//

„Едно е кога зборуваме за мерките против Ковид-19, а сосема друго е кога зборуваме за изборите.
Ако после 14 дена имаме 30,40, или 50 нови случаи секојдневно, повеќе од јасно е сите партии да апелираме до претседателот Пендаровски да даде уште 14 дена вонредна состојба, за да можеме поуспешно да се справиме со кризата, а не да одиме во кампании и избори.Но ако после тие 14 дена имаме 1, 2, 3, или 5 случаи, или ако немаме 3 дена поред ниту еден случај, тогаш повеќе од јасно е дека државата не смее да остане блокирана и треба да одиме на избори“, изјави претседателот на ГДУ, Петар Колев во емисијата „Утрински брифинг“ на Слободна тв.

Претходна статија

(ВИДЕО) ВУЧИЌ ЈА ИМАШЕ ЧЕСТА ДА СЕ ВОЗИ ВО ЏИПОТ НА БАТЕ БОЈКО

Следна статија

КАФАНА

Најново од Вести