KОЛКАВ ПРОЦЕНТ НА ЛУЃЕТО ОД ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА САКААТ ДА СЕ ВРАТИ И ЖАЛАТ ЗА РАСПАДОТ, МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ПОСЛЕДНИТЕ

/

Поради распадот на поранешната СФР Југославија многумина жалат и сакат да се врати тоа време, книгата „Стратегија на симболично изградени нација и држави во југоисточна Европа“, настанала како резултат на истражувањето на јавното мислење на оваа тепа која го спроведе „Ипсос“.

Спрема истражувањата од Србите најмногу жалат за распадот и сакат да се врати тоа време со 71% процетни, во Босна и Херцеговина тој процент е 68%, во Црна Гора 63 %, а во Македонија е на само 45 %.Ова испитување е правено без Словенија, а истотака е спорведено и испитување за тоа која поранешна држава од СФРЈ , колку си ја сака својата химна, ова испитување пак беше направено без Македонците. А најмонгу од сите поранешни членки на СФРЈ, Србите ја сакаат својата химна со околу 80%

Претходна статија

(ВИДЕО)КАРАКАЧАНОВ: БУГАРИЈА Ѝ ПОМОГНА НА МАКЕДОНИЈА ВОЕНО, ДИПЛОМАТСКИ И ФИНАНСИСКИ, ЗА ВОЗВРАТ ТИЕ НЕ НАРЕКУВААТ ФАШИСТИ И ТАТАРИ

Следна статија

ВИДЕО: РЕМЕНСКИ ОБЈАСНИ КАКО СЕ ПРАЗНЕЛА СПЕЦ КАСАТА НА УБК

Најново од Истакнато

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија,