Крива Паланка ќе добие европски пари за развој на туризмот

//

Речиси 200 илјади евра ќе добијат општините Витина од Косово како апликант и Општина Крива Паланка како коапликант за проект од ИПА-програмата на Европската Унија. За таа цел, градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски, заедно со својот колега од Витина, Сокол Халили, ја примија проектната документација. Со примената на овој проект се реализира и прекугранична соработка помеѓу Македонија и Косово преку апликацијата „Туризам без граници“. Се предвидува изградба на пешачки патеки во двете општини, како и други неинвестициски активности кои треба да придонесат за унапредување на туристичката понуда и продлабочување на соработката, како на локално ниво, така и помеѓу двете соседни држави… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Повиците за смена на режимот во Иран се контрапродуктивни

Следна статија

Од почит за се она што има сторено, Барса му дава одвразани раце на Меси да замине

Најново од Вести