| |

КРИВИЧНИОТ СУД ЈА ПОТВРДИ ИНФОРМАЦИЈАТА ЗА ЗАМРЗНАТИОТ ИМОТ НА ВМРО-ДПМНЕ

Заради зголемен интерес на медиумите, како суд ја потврдуваме информацијата дека судија на претходна постапка при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по предлог на Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите, го уважи предлогот на обвинителството и изрече привремена мерка за обезбедување на недвижен имот на политичка партија опфатена во предлогот.

Со оглед да за истражните односно предистражните постапки е надлежно обвинителството, а во која фаза е конкретната постапка, за повеќе информации ве молиме да се обратите до надлежното обвинителство. /МИА

 Слични Објави