ЛИМОН И МАСЛО ОД СУСАМ ЗА БОЛКА ВО КОЛЕНАТА

Болката во колената е исклучително честа. Не само возрасните, туку и младите од активна возраст можат да бидат засегнати. Причините се различни – од продолжено седење, до преоптоварување со физичка активност и тренинг, некои болести, воспаленија и други.

loading...

Колената се едни од најоптоварените носечки зглобови во човечкото тело. Затоа тие се толку широко погодени од воспаление и болка. Ако не се лекуваат, со текот на времето, овие воспаленија можат да ја оштетат зглобната ‘рскавица и тетивите околу зглобот, што доведува до негово предвремено абење.

За да го намалите ризикот од медицински и хируршки третман, можете да се обидете да ја ослободите непријатноста во коленото со природен лек.

Што ви е потребно:

Два лимони;
масло од сусам

loading...


Исечете ги лимоните на мали парчиња. Ставете ги во тенка памучна крпа, можеби газа. Загрејте го маслото од сусам. Потопете ги лимоните заедно со газата во маслото, така што тие добро ќе апсорбираат. Ставете ги лимоните на колена додека се топли, но не премногу врели.

Оставете да делува помеѓу 10 и 15 минути. Повторете ја постапката двапати на ден се додека не почувствувате ослободување од непријатноста.