ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ВО КУМАНОВО БАРА ОД ВЛАДАТА ДА ВОВЕДЕ ПОСЕБЕН РЕЖИМ ЗА ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ ОД ГРАДОТ

/

Општинскиот кризен штаб Куманово на денешната седница побара од Владата да прогласи кризна состојба во Куманово и да воведе посебен контролен режим на влезовите и излезите од градот.

„Бараме од Влада на Република Македонија да прогласи кризна состојба во Општина Куманово и да воведе посебен контролен режим на сите влезови и излези во градот со контролни пунктови, со цел да се примени Акцискиот план на Центарот за управување со кризи и спречување на несакано ширење на епидемија вон и кон градот- се вели во соопштението на штабот.

Од општинскиот кризен штаб ги повикаа станбените домари да извршат дезинфекција на заедничките простории на зградите.

Претходна статија

(ВИДЕО) ЖЕНА ОД УКРАИНА ШТО ЗАРАЗИЛА 13 ЛУЃЕ ОД НЕЈЗИНОТО СЕЛО ГИ МОЛИ СОСЕЛАНИТЕ ДА НЕ ГИ УБИЈАТ НЕЈЗИНИТЕ ДЕЦА

Следна статија

П.КОЛЕВ: БАНКАРИТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОД КАМАТИТЕ ЗА ДОБРОТО НА ОПШТЕСТВОТО КАКО ЦЕЛИНА

Најново од Вести