МАКЕДОНЦИТЕ ВО МАЛТА БАРААТ НАША АМБАСАДА

/

„Не може амбасадата во Рим да е надлежна за Малта, каде има околу 12.000 Македонци. Потребно е да имаме и ние амбасада. Со проширување на ингеренциите на амбасадата во Рим и за Малта, ние како заедница не добивме никави олеснувања во административните работи. Напротив, речиси никогаш никој не се јавува на броевите во амбасадата, па нашите граѓани мораат да се снаоѓаат кој како може.
Откога надлежноста е проширена и за Малта, до ден денес ниту еднаш не се организирани конзуларни денови во Малта. Тоа говори за непрофисениолниот однос на оние кои се одговорни во амбасадите. Жално е што одредени амбасадори оваа фунција ја гледаат како награда и можност за живеење во некоја држава, наместо како реален сервис на граѓаните, напиша на facebook претседателот на Македонска заедница во Малта, Максимилијан Казаков.Претходна статија

ЕЛИФ ЕЛМАС И ОФИЦИЈАЛНО НОВ ИГРАЧ НА НАПОЛИ

Следна статија

ГДУ: ДАЛИ ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ ИНДИРЕКТНО НАЈАВУВА ЦЕНЗУРА НА МЕДИУМИТЕ?

Најново од Вести