МАКЕДОНИЈА БЕЗ КОНТРА МЕРКИ ЗА КОСОВО

По последните настани во кои Косово ја зголеми царината за земојделски производи кои се увезуваат на нејзиниот пазар, спротивно од сите регулативи на ЦЕФТА,  се очекуваше дека и Македонија ќе спроведе исти контра мерки кон Косово со цел да го заштити своето произвдоство. Сепак министерот за Економија Бектеши најави дека немал намери да спроведе контра мерки кон Косово поради зголемената царина на македонските земјоделски производи. Логично се поставува прашањето на која држава е министер Бектеши, на Македонија и Косово  и дали Царинската Управа на Република Македонија нема да ги заштити нашите производители од оваа мерка неменета против нив од властите во Косово.

 Претходна статија

ПРОДОЛЖУВА ИСТРАГАТА ЗА УБИСТВОТО НА САЗДО

Следна статија

БРАНКИЦА ДИМИТРОВСКА СО СВОЕ ВИДУВАЊЕ ЗА СЕРВИСОТ НА УСЛУГИ „ПЕРСОНАЛНА АСИСТЕНЦИЈА”

Најново од Вести