БРАНКИЦА ДИМИТРОВСКА СО СВОЕ ВИДУВАЊЕ ЗА СЕРВИСОТ НА УСЛУГИ „ПЕРСОНАЛНА АСИСТЕНЦИЈА”

/

Особено е важно во иднина да се придржуваме на принципте и одредбите од Конвенцијата, бидејќи секое непочитување на истата, наместо посакуваната инклузија ќе доведе до ексклузија и поголема ссегрегација.Исто така овој сервис воедно е и обврска на државата кој произлегува и од самиот чин на ратификување на Конвенцијата за правата на лицата со хендикеп од страна на Македонија во 2011 година.Претходна статија

МАКЕДОНИЈА БЕЗ КОНТРА МЕРКИ ЗА КОСОВО

Следна статија

ТРГНУВАМЕ НА ИЛИНДЕНСКИ МАРШ

Најново од Вести