ТРГНУВАМЕ НА ИЛИНДЕНСКИ МАРШ

///

Денес во 17:00 часот од паркот Јане Сандански во Општина Аеродром тргнува „Илинденскиот марш 2018“, а ќе заврши на 2-ри август во Крушево, каде учесниците треба да ѝ се приклучат на прославата на најголемиот македонски национален празник – Илинден.

Општина  Аеродром традиционално е покровител на овој Коњички марш, а во нејзино име градоначалникот Златко Марин, на коњаниците ќе им го предаде општинското знаме, со што официјално ќе отпочне јубилејниот 40-ти коњички марш во организација на  Здружението на граѓани од Горно Лисиче „Илинденски марш 1978“.

Дваесеттина коњаници на возраст од 18 до 65 години, меѓу кои годинава и Илинденките Драгана Каловска и Елена Мишева, придружувани од игроорци од КУД „Никола Јонков Вапцаров“ ќе се упатат кон црквата „Свети Петар и Павле“ во Горно Лисиче, минувајќи низ главните булевари на општината. Во 19:00 часот коњаницата ќе пристигне во црквата и тука почнува вечерната програма. Коњаниците од Горно Лисиче, свечено ќе бидат испратени со свечена литургија во црквата „Св. Петар и Павле“ проследена со свечена музичка програма каде ќе настапат познати македонски естрадни уметници.

Во рамките на настанот, општинската организација на Црвен крст „Кисела Вода“ во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче ќе одржи крводарителска акција од 17:30 до 20:00 часот.Доколку сакате да учествувате или да контактирате со организаторите за повеќе информации, посетете ја Фејсбук страната на настанот. Тргнуваме!

 

Претходна статија

БРАНКИЦА ДИМИТРОВСКА СО СВОЕ ВИДУВАЊЕ ЗА СЕРВИСОТ НА УСЛУГИ „ПЕРСОНАЛНА АСИСТЕНЦИЈА”

Следна статија

НОВИТЕ ЧЛЕНОВИ НА ДИК ДЕНЕС БЕЗ СВЕЧЕНИ ИЗЈАВИ

Најново од Вести