МАКЕДОНИЈА ОДБЕЛЕЖУВА ЕДЕН МЕСЕЦ ОД БЕГСТВОТО НА НИКОЛА ГРУЕВСКИ

Експермиерот Никола Груевски веќе еден месец е во бегство. На веб-страницата на Министерството за внатрешни работи, 48 годишниот Груевски е последниот кој државата огласила дека бара со меѓународна потерница.

За власта и јавност  се уште не е познато како и кога точно Груевски ја напуштил зејмава. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски пред извесно време објави дека е познато само оти Груевски не избегал легално преку граничните премини и по воздушен пат.

Во меѓувреме, СЈО побара и доби притвор од судот за Груевски за сите случаи што ги води против поранешниот премиер