Македонски Бугарин од Битола со прашање до Весна Бендевска: Каде бевте кога ме избркаа од работа како куче, а сега трчате во нашиот клуб „Иван Михајлов“

//

Македонскиот Бугарин од Битола Миле Ацев Јованоски преку социјалната мрежа Facebook го постави прашањето каде била антидискриминаторката Весна Бендевска во 2010/2011 г, кога тој бил избркан од работа, заради неговата бугарска етничка припадност. Таа не обрнала внимание на случајот и покрај што за истиот и било сугерирано и од новинарска екипа на Бугарската национална телевизија начело со новинарот Росен Цветков, според пишувањето на Миле Ацев.

„Се прашувам, прашувам и СЕГА….Зошто таа истата г-жа Весна Бендевска,не дојде барем ја разгледа мојата ДИСКРИМИНАЦИЈА во 2010/11, кога бев избркан,како куче од работа,иако и беше сугерирано од екипата на БНТ на чело со новинарот Росен Цветков. Исто и тогаш таа беше претседател на таа иста комисија „за заштита од дискриминација„! А,сега „трча“ во нашиот клуб „Иван Михајлов“ во Битола,поради некаква „дискриминација“, напиша Миле Ацев Јованоски

Претходна статија

Македонистите се шокирани од предлогот на Макрон

Следна статија

Колев: Кога одринци се кренаа заедно со нас Македонците во битката за слобода и човекови права!

Најново од Вести