Македонски стоматолог направил тешка измама- буџетот оштетен за 1.815.000 денари

//

Полициската станица Виница поднесе кривична пријава против М.П.(48) од Виница, вработен во Јавна здравствена установа “Здравствен дом“ во Виница на работно место доктор по стоматологија, поради постоење основи на сомнение дека сторил две кривични дела „несовесно работење во службата“ и „злоупотреба на службената положба и овластување“.
На 23.02.2017 година, пријавениот во својство на тогашен директор на Јавна здравствена установа “Здравствен дом“ во Виница, донел Одлука за распишување на Оглас за јавна набавка на 350 метри кубни огревно дрво за потребите на установата, по што со правно лице од Куманово склучил договор за јавна набавка. Предвидената количина на огревно дрво кумановската фирма ја испорачала и доставила до Јавната здравствена установа Здравствен дом Виница со фактура од вкупен износ 1.296.820 денари. На 03.11.2017 и 06.11.2017 година од страна на државниот инспектор за шумарство во содејство со полициски службеници извршени се два инспекциски надзори во Јавната здравствена установа “Здравствен дом“ во Виница, по што било констатирано дека од страна на правното лице од Куманово биле испорачани 229 метри кубни односно 121 метри кубни помалку од договореното. (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

ПРИШТИНА НЕ ГО САКА БЕЛГРАД ВО ИСТРАГАТА ЗА УБИСТВОТО НА ИВАНОВИЌ

Следна статија

Јункер: Бугарија е инспирација за земјите од Западен Балкан

Најново од Вести