|

Медведев: Во случај на напад на Крим, Киев ќе се соочи со судниот ден

Некои украински политичари се обидуваат да и се заканат на Русија, со оглед на нападот на Крим, но доколку се случи такво нешто, тогаш ќе дојде судниот ден за сите нив, изјави денеска заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија Дмитриј Медведев.

„Некои возвишени, крвави кловнови кои периодично излегуваат со некои изјави и се обидуваат да ни се закануваат, размислувајќи за нападот на Крим и слично. Во овој поглед, сакам да кажам дека е сосема очигледно, тие ги разбираат последиците од таквото изјава. А последиците се очигледни дека ако се случи вакво нешто, веднаш ќе дојде судниот ден за сите нив. Многу брзо и тешко. Ќе биде многу тешко да се сокрие“, рече Медведев, пренесе Спутник.

Според Дмитриј Медведев, Русија мора да биде силна за никој да не може ни да помисли да се обиде да преземе агресивни акции против неа.

Извор: Temite

Слични Објави