МИЦКОСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРКАТА НА ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

//

Вчера заедно со партиска делегација Мицкоски оствари прва работна средба со амбасадорка на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, Рејчел Галовеј. Тој во своето обраќање посочил дека ВМРО-ДПМНЕ е политичка партија за која клучни приоритети на надворешно политички план се членството во НАТО и ЕУ, и развој на односите со Обединетото Кралство. Мицкоски нагласил дека е клучно Република Македонија е клучно да се фокусира на реформските процеси насочени кон создавање на посилна економија, правна држава, а се со цел зголемување на благосостојбата на граѓаните во МакедонијаПретходна статија

АПАСИЕВ : ВЛАСТА Е ВО ПАНИКА

Следна статија

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ И КАРТЕЛОТ НА ВЛАСТ СОБИРАAТ СЕ ШТО МОЖАТ

Најново од Вести