МИЦКОСКИ СЕ ПРИЈАВИ ДА БИДЕ ПРОВЕРЕН ПРВ ЗА ПОТЕКЛОТО НА НЕГОВИОТ ИМОТ

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, на денешната прес-конференција, ги повика инситуциите да го проверат потеклото на неговиот имот, но додаде тоа да го сторат и кај премиерот Зоран Заев, јавува Фокус.

„Ние ќе предложиме проверка за потекло на имотот на политичарите и оние кои се обогатија на грбот на народот. Јас ќе ги повикам инстутициите прв мене да ме проверат, па Заев и неговото семејство. Се што има индиции за нечесно стекнат имот да биде вратен кај народот. Овие одлуки ќе бидат реализирани во првите 100 дена од новата влада на ВМРО-ДПМНЕ“, исткна Мицкоски.