| |

Митрев: Тешко е да си Бугарин во Македонија (ВИДЕО)

Добре Митрев, претседател на граѓанското здружение „Македонско – бугарско пријателство“ во интервју за „Дистрик“ емитувано на ЦИВИЛ, а направено од Зоран Иванов, изјави дека  е тешко да се биде Бугарин во Македонија. Тој зборува за: Актуелните македонско – бугарски политички релации, Бугарите во Македонија и Македонците во  Бугарија, историјата и сегашноста, човековите права и човековите обесправености, пописот и уставо.

Извор: Zoom. mkСлични Објави