МТСП: ОТВОРЕН НОВ ОБЈЕКТ ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ НА ДЕЦА ВО КУМАНОВО

//

Денеска се отвори новиот објект „Детелинка“, во рамките на градинката „Ангел Шајче“ во Куманово. Се работи за адаптиран простор за згрижување на 62 деца, на возраст од 9 месеци од 6 години. Објектот со 3 занимални и други пропратни простории е на површина од 348 м2.

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска во нејзиното обаќање потенцираше дека ова е уште еден конкретен чекор за зголемување на опфатот на деца во предучилишни установи во Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика во рамките на својот буџет издвои 3.789.000,00 денари за изведување на градежно-занаетчиски работи и 1.513.112,00 денари за опремување на просторот. МТСП исто така обезбедува средства за редовно вршење на дејноста во овој објект преку блок дотации.

Претходна статија

ИЗЛОЖБА НА СТАРИ ФОТОГРАФИИ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ДЕНОВИ НА ИЉО 2018“

Следна статија

ПАУЛИ ТАПИО ОД ФИНСКА Е ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „МОСТОВИ НА СТРУГА“ ЗА 2018

Најново од Вести