НА САМИТОТ НА ЦЕИ ЗАЕВ СЕ СРЕТНА СО ОРБАН

Вести Истакнато Македонија

Премиерот Заев денеска се сретнал со својот унгарски колега, Виктор Орбан, но притоа само „куртоазно се ракувале“. Како што изјави Заев, орбан заминал порано од Самитот и немале  можност да разговараат за азилот што осудениот екс-премиер Груевски го доби од унгарските власти.