„НАЧАЛНИЧЕВО“ НА НОВО РОЧИШТЕ ЗА КУЌИТЕ ВО ЗЕЛЕНИКОВО

//

Во Кривичниот суд денеска треба да се одржи рочиште за предметот „Тревник“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Предметот се однесува на бесправна градба на куќи во Зелениково, а во кој првообвинет е новинарот Драган Павловиќ – Латас. Од СЈО изразуваат сомнение за кривично-правни дејствија на три лица за изградба на три викенд-куќи во општина Зелениково без да имаат право на ваква градба, односно градење без одобрение за градење. Според прибавените докази на СЈО, меѓу кои и сателитски снимки, вештачење, како и останата документација, овие три викенд-куќи биле започнати со градење во 2011 година, а одобрение за нивно градење од општината е добиено во 2013 година кога веќе  биле и завршени.

Извор: ЕмагазинПретходна статија

ПЕТАР КОЛЕВ: ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ !!!

Следна статија

ЗАБРЗАНО СЕ ЗАСИЛУВА АНТИ-ВЛАДИНОТО РАСПОЛОЖЕНИЕ КАЈ НАРОДОТ

Најново од Вести