| |

НАД 200 КАЗНЕТИ ВОЗАЧИ ВО СКОПЈЕ ЗА БРЗО ВОЗЕЊЕ УПОТРЕБА НА АЛКОХОЛ

Одделението за безбедност на сообраќајот при Секторот за внатрешни работи Скопје на 17/18.08.2019 во времето од 22,00 до 04,00 часот спроведе акциска контрола за откривање на возачи што ја пречекориле брзината на движење со моторно возило на подрачјето на Скопје. Притоа санкционирани се 102 возачи кои ја пречекориле брзината, за што им се изречени соодветни казни. Откриени се и 52 останати прекршоци, за кои се издадени 25 мандатни платни налози и 27 прекршочни платни налози, соопштуваат од МВР.

Одделението за безбедност на патниот сообраќај спроведе акциска контрола и за управување на моторно возило под дејство на алкохол на подрачјето на Скопје. Притоа санкционирани се 27 возачи. Откриени се 47 останати прекршоци за кои се издадени 17 мандатни платни налози и 30 прекршочни платни налози.

Слични Објави