НАЈДОБРИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ИНТРОВЕРТИ

Наспроти популарното верување, не сите интроверти се срамежливи, социјално непријатни и едвај „испуштаат“ по 2-3 зборови. Всушност, некои од нив можат да се пофалат со одлични вештини и да формираат одлични пријателски односи, иако претпочитаат да не вложуваат толку многу енергија во социјалната интеракција или едноставно претпочитаат повеќе време за одмор и полнење на батериите.

Вистината е дека сите ние различно ги толкуваме работите во животот во зависност од нашето опкружување. Како и екстровертите, и интровертите можат да се прилагодат на различни работни места, иако не секогаш се чувствуваат како дома. Затоа тие се посоодветни за кариера која нуди висок степен на независност и автономија.

Сметководител
Сметководителите не се познати како весели личности и веројатно нема да видите меѓу карактеристиките кои се бараат за работник сметководител да се бара личност со висока комуникација и позитивен став. Ова е она што го прави сметководството идеален пат во кариерата за луѓето кои претпочитаат да работат сами.

Архитект
Додека архитектите треба да се состанат со клиенти и други професионални индустрии, поголемиот дел од нивното време поминува во независна работа на планирање и дизајнирање на згради. Ова е одличен избор за кариера за луѓе кои сакаат да ја користат својата креативност, фокус и вештини за решавање проблеми.

Графички дизајнер
Овој тип на современи уметници работат самостојно дома, понекогаш во студио, а други се наоѓаат во рекламни агенции опкружени со други луѓе со креативно размислување. Која опција и да ја изберете, можноста за работа со вашата фантазија и раце е примамлива.

Уредник
Уредниците се врската помеѓу писателот и читателот. Често работат сами и од удобноста на сопствениот дом, тие анализираат текстови за квалитет, јасност, конзистентност и граматика. Страста за детали и точност е неопходна за оваа активност.Инженер
Во моментов, инженерите се многу барани и овие работни места обично се многу платени. Одлично е што и интровертните и екстровертите можат да напредуваат во инженерството.

Психолог
Емпатијата и вештините за слушање се вообичаени меѓу интровертите, кои често се чувствителни и грижливи индивидуи.

Писател
Пишувањето, без разлика дали е уметничко или деловно, е одличен пат во кариерата за интровертите. Писателите ги оставаат своите зборови да зборуваат за нив, и ова е занает кој најдобро се води сам.

Извор: МислиПретходна статија

(ФОТО) ОДБРАНИ ЈА МАКЕДОНИЈА ОД „ЕБАТИ КОМШИИТЕ“ И СТАНИ ЗАМЕНИК ДИРЕКТОР

Следна статија

КОИ СЕ ПРИДОБИВКИТЕ ОД ЧИТАЊЕ КНИГИ

Најново од Магазин

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија,