НАВИВАЧИТЕ ОБЕДИНЕТИ НА МЕЧКИН КАМЕН

///

Денес една од најпозитивните настани кои го одбележа прославуњето и чествувањето на најголемиот државен празник Илинден е обединувањето на поголем број македонски навивачки групи на Мечкин Камен.  Тие за прв пат заедно го чествуваа заедно најголемиот празник Илинден, под мотото, ИМЕТО Е НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ. Ова нека биде почеток на една позитивна традиција која ќе ги обединува сите македонски навивачки групи и во иднина.

Претходна статија

ПЕТАР КОЛЕВ: ДОСТА ГО КОРИСТЕВТЕ ИЛИНДЕН ЗА ПАРТИСКИ ЦЕЛИ

Следна статија

ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ВОДА ТЕЧЕ ОД КРАТОВСКИТЕ ЧЕШМИ ПОЗНАТИ ПО „ДОБРАТА ВОДА“ (ВИДЕО)

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,