НЕКА НЕКОЈ МУ КАЖЕ НА АЦЕ КОЦЕВСКИ ДЕКА АДМНИНИСТРАЦИЈАТА Е НЕКОМПЕТЕНТНА БАШ ЗАРАДИ ТОА ШТО Е ПАРТИСКИ ВРАБОТЕНА

//

„Не е проблем што партиски се вработуваат. Доброто во нашето општество ќе дојде кога вработувањата ќе бидат според компетенции. Не е проблем што се вработуваат припадници на ВМРО или СДСМ, туку што се вработуваат некомпетентни луѓе. Па најмалку 30 отсто од вработените во јавната адмиистрација се неупотребливи“, вели Аце Коцевски, градоначалник на Општина Велес во интервју за Цивилмедија.

Нека некој му каже на велешкиот градоначалник дека основен принцип на вработување во администрацијата е партиската припадност, па од таму и нормално е голем дел од административците да бидат некомпетентни, во партиските штабови сигурно не ги прашувале колку се подготвени за работа, туку им пресметале на колку партиски митинзи биле.

Претходна статија

ПЕТМИНА ОСОМНИЧЕНИ ЗА ПРЕДИЗВИКУВАЊЕ НА ПОЖАРОТ ВО ОКОЛИНАТА НА ВЕЛЕС

Следна статија

НЕМА МЕСТО ЗА СРБИЈА И РУСИЈА НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО ЗА ПОЧЕТОКОТ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА ВО ВАРШАВА

Најново од Вести