НОВИ 6600 САМОПОПИШАНИ ОД ДИЈАСПОРАТА

//

Податоците покажуваат дека за 25 дена, откако започна самопопишувањето на македонските иселеници во странство, 143 755 граѓани ја искористиле можноста да се регистрираат во електронската апликација достапна на popis2021.stat.gov.mk и census2021.stat.gov.mk.

Бројот на оние кои ја користат оваа можност да го потврдат своето потекло продолжува секојдневно и трендот е во нагорен раст. Ги повикуваме сите наши државјани кои по која било основа живеат или престојуваат во странство, имаат македонско државјанство и единствен матичен број на граѓанинот, да го остварат ова право, а сè со цел да покажеме колку сме и каде сме и што татковината може да направи за нив, соопштуваат од Заводот за статистика.Претходна статија

КАРАКАЧАНОВ: ЈАС НЕМА КАКО ДА БИДАМ ПОЛИТИЧКИ КОРЕКТЕН СЕ ДОДЕКА С. МАКЕДОНИЈА СЕ ОБИДУВА ДА СЕ ИЗЖИВУВА СО БУГАРИЈА И ГИ НАВРЕДУВА БУГАРИТЕ

Следна статија

БЕСИМИ: ПОДОБРИ УСЛУГИ ЗА ГРАЃАНИТЕ, ПОГОЛЕМА ОТЧЕТНОСТ И ПОВЕЌЕ ФИНАНСИИ ЗА РАЗВОЈ НА ОПШТИНИТЕ СО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА ФИСКАЛНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

Најново од Вести

Заев и Бочварски на патот Пробиштип-Крупиште: Изградбата и рехабилитацијата на патиштата е приоритет заради поврзување на регионите и за побрз економски развој

Голем број инфраструктурни проекти се изведуваат со засилено темпо и да ги испочитуваат роковите за исполнување