ОД ДКСК СО СТАВ ДЕКА НЕФИ НЕ МОЖЕ ДА СИ ЈА СРУШИ СОПСТВЕНАТА ДИВОГРАДБА

Фирма што е во сопственост на членот на Советот на Општина Охрид, Нефи Усеини или е во сопственост на негови блиски лица, не може да воспостави деловни односи со Општина Охрид, укажуваат од Државната комисија за спречување на корупцијата, во врска со објавениот тендер за избор на фирма која треба ги руши дивоградбите во Охрид, јавува МИА.

Во однос на информациите дека меѓу двете фирми кои доставиле понуди на тендерот е и фирмата во сопственост на Усеини, кој е сопственик и на пицеријата – дивоградба кај Чинарот во Охрид, од ДКСК укажуваат на ограничувањата кои се однесуваат на службените лица во соработка со правни лица, што се во нивна сопственост или во сопственост на нивни блиски лица.